Rally-O

Rally-O (Obedience) is een uit Amerika overgewaaide hondensport. Het is een energieke sport waarbij je met je hond een parcours met gehoorzaamheidsoefeningen aflegt. Eigenlijk is het een mix van Obedience (gehoorzaamheid) en behendigheid. Het parcours wordt aangegeven met bordjes voorzien van steekwoorden en symbolen die je de weg wijzen. Denk hierbij aan oefeningen zoals volgwerk met en zonder wendingen, tempowisselingen, zit, sta & af, en allerlei variaties hierop. Soms wordt er gebruik gemaakt van pionnen of een hindernis die zorgen voor een extra uitdaging. In totaal zijn er zo’n 50 verschillende basisoefeningen die steeds in een andere volgorde neergezet kunnen worden waardoor ieder parcours weer anders is.

Afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd. Het leuke van Rally-O is dat je je hond ‘onderweg’ gewoon mag aanmoedigen door je stem of lichaamstaal te gebruiken. Op deze manier ben je op een leuke, ontspannen manier aan het werken met je hond.

Rally-O is geschikt voor alle honden (groot, klein, jong, oud, ras of kruising). Wel moet je hond min. 6 maanden oud zijn en over een behoorlijk gehoorzaamheidsniveau beschikken.

Zijn jij en je hond klaar om te testen hoe goed jullie teamwork is? Probeer het eens……

 

Direct aanmelden, klik hier!