Hoopers

Hoopers is een leuke, uitdagende en volwaardige opzichzelfstaande hondensport waarbij de hond leert zelfstandig op enkel stem- en lichaamsaanwijzingen van de begeleider een parcours af te leggen.

Zo’n parcours bestaat uit aangepaste hindernissen zoals hoops, tonnen, gates en tunnels die zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als begeleider. Tijdens het lopen van het parcours blijven namelijk alle 4 de hondenpootjes van start tot finish aan de grond. Er wordt dus niet over hindernissen heen gesprongen maar door en om de op de grond staande objecten heen gelopen. Jij als begeleider dirigeert je hond vanaf 1 plek (vak of lijn) en hoeft zodoende niet het hele parcours mee te rennen. Hierdoor is Hoopers voor (bijna) alle honden en begeleiders geschikt van klein tot groot en van jong tot senior.  

Het aanleren van de hoops, gates, tonnen en tunnels gebeurt stapsgewijs en zonder dwang. Zodra jij en je hond de verschillende hindernissen onder de knie hebben, ben je al snel in staat om met je hond een (eenvoudig) parcours af te leggen. Van daaruit kun je verder groeien en de moeilijkheidsgraad steeds een stukje verder opbouwen.   

 

Direct aanmelden, klik hier!